Babits Mihály műfordítói ösztöndíj pályázat

Babits Mihály műfordítói ösztöndíj pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet fiatal műfordítók részére, akik szépirodalmi (próza, líra, dráma, esszé) művek bármely idegen nyelvről magyar nyelvre történő műfordításához kérnek támogatást a Babits Mihály ösztöndíj elnyerésével.

2021. évi pályázati felhívás

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiatal műfordítóknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú műfordítói tevékenységhez.

Pályázat benyújtására jogosult:

Az a 1981. január 1-jét követően született, műfordítói tevékenységet végző alkotó, aki a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.

Előnyt jelenthet színvonalas orgánumokban már publikált műfordítás.

Korábbi, Babits Mihály műfordítói ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat, és a korhatárnak még megfelelnek.

Fél évnél hosszabb időszakra vonatkozó munkaterveket a kuratórium nem támogat.

PhD-témával nem lehet pályázni.

Az ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó.
A 2021-ban rendelkezésre álló keretösszeg: 9,6 M Ft, amelyből a kuratórium tetszőleges számú ösztöndíjast támogathat, legfeljebb 6 hónapos időtartamra, havi bruttó 200 000 Ft összeggel.

A pályáztatás teljes körű lebonyolításában a PIM felkérésére a Petőfi Irodalmi Ügynökség (PIÜ) Irodalom Szakmai Igazgatósága vesz részt.

A pályázat beadási határideje: 2021. március 31.

További információk: maria.hajba@plf.hu

Babits Mihály műfordítói ösztöndíj pályázat
Download
Babits adatlap
Download
Share | 0